Filosofia

OBJECTIUS, FILOSOFIA I MARC REGLAMENTARI BASIC DE L'US DEL SEGELL VINYA CELLER MASIA

1- Antecedents

El Grup PenedŔs Qualitat i Prestigi Ús una Associaciˇ de petits i mitjans empresaris del mˇn de la vinya i el vi compromesos en la dignificaciˇ i qualitat del producte obtingut de les vinyes del PenedŔs, per aquest motiu i sense ser excloents per˛ sÝ prestigiadors, ens proposem la promociˇ i ˙s d'un anagrama diferenciador per els productes de collita pr˛pia de mÚs prestigi i qualitat, amb criteris de rigor i excel.lencia. i per a gestionar-lo el Grup PenedŔs ,actuant unicament, com a promotor  crea el Consorci per lĺ┌s del Segell

Per a ser emparats pel segell i promocionats pel consorci creat per a la seva gestiˇ i promociˇ caldrÓ tenir en compte 4 elements:

1-       La seu social de l'empresa - La Masia -

2-       L'explotaciˇ vinÝcola - el Celler -

3-       L'explotaciˇ vitÝcola - la vinya -

4-       El producte - el vi -

 

ELEMENTS OBJECTIUS

Per a poder ser emparat pel segell tot producte haurÓ de ser produ´t a partir de ra´m procedent de les pr˛pies vinyes i elaborat Ýntegrament en els propis cellers per una empresa que tingui com a seu social una masia i estigui incrit i emparat per una Denominaciˇ DĺOrigen.

Ě S'entendrÓ per Masia la unitat habitable amb capacitat suficient per a permetre viure-hi i diferenciada del celler, podrÓ incloure dins d'ella elements per a la producciˇ de vi sempre que no desvirtu´n en absolut la seva vocaciˇ de lloc habitable, llar o casa;

 Ě S'entendrÓ per Celler tota construcciˇ que inclogui l'utillatge i espai suficient per a poder elaborar el vi i envellir-lo o criar-lo i haurÓ de ser annexe, proper de la Masia i/o formar part de la mateixa hisenda;

Ě S'entendrÓ per vinyes pr˛pies aquelles que sent-ne propietÓria sˇn conreades directament per la pr˛pia empresa o cedides a tercers en aparceria o que no sent-ne  propietÓria sˇn conreats per ella o per d'altri per compte seva sota un contracte que ha d'incloure de manera clara el control sobre la gestiˇ agron˛mica d'aquestes vinyes i que no es pot reduir de cap manera a un compromÝs de compra del ra´m;

Ě S'entendrÓ per ra´m procedent de les pr˛pies vinyes el que s'obtingui  de les vinyes pr˛pies, de tota manera s'admetrÓ la compra de producciˇ de vinyes no pr˛pies seguint en aquest cas un criteri restrictiu en quan a la seva admissiˇ, d'acord amb allˇ que estableixi el Consorci per a l'┌s del Segell, (en endavant CPUS) especÝficament s'entÚn que haurÓ de ser per circumstÓncies excepcionals, per exemple una pedregada.

Ě Respecte del vi  no seran en cap cas suscepties de ser emparats els productes no elaborats Ýntegrament en els propis cellers des del ra´m-. Respecte de les exigŔncies en el temps de crianša i dels procesos d'elaboraciˇ es consideraran com a mÝnimes les establertes per les diferents administracions o organismes operants en la zona.

                              

ELEMENTS SUBJECTIUS

A part de complir tots aquests requisits objectius, els productes emparats hauran de complir amb aquelles normes mÚs subjectives que el CPUS determini, fixant si s'escau parÓmetres analÝtics coherents, d'acord amb la casuÝstica concreta de cada anyada i amb la voluntat de les empreses d'obtenir productes diferents,  diferenciats i de qualitat.

D'acord amb els requisits establerts, el CPUS decidirÓ partida per partida els vins a emparar.

 Ě S'entendrÓ per partida tot grup de botelles homogeni  tant respecte de la procedŔncia del producte com a l'envelliment i crianša d'aquest, i sempre serÓ referit a un nombre d'ampolles que hauran de ser comercialitzades numerades. Per partides que malgrat ser homogŔnies no siguin destinades a una sola comercialitzaciˇ, nomÚs podran ser emparades aquelles que compleixin tots els requisits d'acord amb els criteris del CPUS ).

 

CONCLUSIË

Les partides acceptades pel Consorci per a la promociˇ i ┌s del Segell ( en endavant CPUS  o el Consorci) podran ser tipificades mitjanšant el segell i numerades i pagaran una taxa per  l'˙s d'aquest.

El desplegament normatiu, protocol de qualificacio de vins, tipificaciˇ, cost a sufragar, destinacio dels recursos generats etc. seran desenvolupats mitjanšant un reglament que respectarÓ la filosofia intrinseca d'aquest document i que serÓ elaborat i gestionat pel CPUS.

El control  del compliment de la normativa especÝfica serÓ cedit a una empresa de certificaciˇ homologada i supervisat pel Consorci.

 
 
Consorci Vinya Celler Masia
Oficina Avda. del Garraf, 6-1er B
08720 Vilafranca del PenedŔs (BCN, Spain)
2011 Vinya Celler Masia. Tots els drets reservats.  |  Sobre Vinya Celler Masia  |  Mapa del web  |  ┌ltimes NotÝcies  |  AvÝs Legal