Article Revista Art-e-sans

Sóc d’aquelles persones que m’agrada molt xafardejar les etiquetes. Per a mi és important ja que m’agrada buscar productes nous i dels quals no en tinc cap referència. Així va ser com vaig descobrir Vinya Celler Masia, en el revers d’una ampolla. Hi havia la imatge d’un rellotge de sol i vaig començar a rumiar què volien transmetre’m. El primer que vaig pensar és en jornades llargues com un dia sense pa, també en la importància del sol en el cultiu, llavors la imatge de les típiques masies que al capdamunt de la façana tenen un antic rellotge de sol. Un cop a casa vaig recórrer a Internet per esbrinar-ne més. Vinya Celler Masia  es tracta d’una iniciativa que fa anys va voler distingir aquells caves i vins fets amb el raïm que ells mateixos han treballat. Ja ho diu el nom Vinya Celler Masia. Tampoc anava tan errada quan vaig pensar les meves primeres impressions. Cuidar la terra no té horaris, quan cal podar, llaurar, veremar... s’ha de fer faci fred o calor. El sol, però també la pluja, les pedregades, el vent i les perilloses gelades; La natura no sempre sembla estar de la banda dels pagesos... i per acabar la masia, on acaba la jornada i acabarà el fruit convertit en vi.

A França sempre s’ha parlat del terroir com a interpretació del vi ja que la terra on neix el farà diferent. Els enòlegs saben que cada vinya és diferent i inclús dins una mateixa vinya hi ha rengles de ceps que per la inclinació i l’orientació del terreny donen una fruita diferent. També a França és distingeix a les etiquetes si el vi prové de la vinya del mateix viticultor amb la paraula vigneron. Doncs ara quan trobeu una etiqueta amb Vinya Celler Masia sabreu d’on surt el raïm, sabreu que qui ha fet el vi és la mateixa persona que ha tingut cura de la vinya i qui ha escollit el millor moment per veremar. També serà la mateixa persona que aixafarà el raïm i seguirà de prop la seva evolució de tot el procés.

Ja sabeu... busqueu a la contra etiqueta un rellotge de sol, tasteu el vi o cava i interpreteu vosaltres mateixos el resultat d’aquella feina feta sens dubte amb molt amor. 


Núria Valentí i Arbós
http://www.art-e-sans.com/
 
 
< Anterior   Siguiente >
Consorci Vinya Celler Masia
Oficina Avda. del Garraf, 6-1er B
08720 Vilafranca del Penedès (BCN, Spain)
2011 Vinya Celler Masia. Tots els drets reservats.  |  Sobre Vinya Celler Masia  |  Mapa del web  |  Últimes Notícies  |  Avís Legal